Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

I ŚNIADANIE

(godz.8.30)

II ŚNIADANIE

(godz.11.30)

OBIAD

(godz.14.00)

 
Poniedziałek
07.04.2025

 

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, bułka maślana pszenna z masłem, miodem wielokwiatowym, herbata ziołowa, jabłko.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, wędliną drobiową (szynka delikatna z kurcząt), ogórkiem kiszonym, pomidorki koktajlowe, kefir z owocami (truskawki) do picia.

*Gluten, produkty mleczne, sezam.

 

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, filet z indyka smażony, panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne, jaja.

 

 
Wtorek
08.04.2025

 

Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, herbata owocowa, banan.

*Gluten, produkty mleczne.

Szwedzki stół:

Angielka pszenna z masłem, twarożek Jogo ze szczypiorkiem, polędwica sopocka, ser mozzarella, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, sok owocowy do picia.

*Gluten, produkty mleczne.

 

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym, zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i filetem z kurczaka, kompot owocowy.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 

 
Środa
09.04.2025

 

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb pszenny z masłem, serkiem kanapkowym Twój Smak, ogórek, herbata owocowa, gruszka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Bułka grahamka z masłem, sałatką z tuńczyka i jajka, papryka, ogórek kiszony, herbata z cytryną i imbirem.

*Gluten, produkty mleczne, ryba, jaja.

 

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, gulasz wołowy w sosie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 
Czwartek
10.04.2025

 

Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, parówki wieprzowe z szynki na ciepło z odrobiną keczupu, słupki ogórka, kakao, mandarynka.

*Produkty mleczne, gluten, sezam.

 

Serek homogenizowany waniliowy, chałka z masłem, herbata ziołowa.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Zupa zacierkowa, pulpety drobiowe (z fileta indyka) w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona gotowana, kompot owocowy.

*Seler, gluten, produkty mleczne, jaja.

 
Piątek
11.04.2025

 

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną wieprzową (szynka z liściem), ogórkiem, herbata owocowa, gruszka.

*Produkty mleczne, gluten, sezam.

 

 

Babeczka z budyniem i owocami, kawa zbożowa Inka na mleku.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

 

Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym (bezmięsna), filet z łososia pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

*Gluten, produkty mleczne, ryba, seler.

*Alergeny pokarmowe

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka, cynamon, goździki, cukier, sól.

Cały czas jest dostęp do wody do picia.

Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), warzyw.

Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.