Jadłospis
Dzień | I ŚNIADANIE (godz.8.30) | II ŚNIADANIE (godz.11.30) | OBIAD (godz.14.00) |
---|---|---|---|
Poniedziałek02.06.2025 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, angielka pszenna z masłem, wędliną (schab kruchy), ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata ziołowa, gruszka. *Produkty mleczne, gluten.
|
Chleb razowy z masłem, pastą twarogowo-jajeczną ze szczypiorkiem, papryka, pomidor, herbata owocowa, żurawina suszona. *Produkty mleczne, gluten, jaja. |
Zupa pomidorowa z makaronem, pulpety pieczone z mięsa mielonego drobiowego, ziemniaki, fasolka szparagowa gotowana okraszona masełkiem i bułką tartą, kompot owocowy. *Produkty mleczne, gluten, seler, jaja.
|
Wtorek03.06.2025 |
Bułka pszenna z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, kakao, kalarepka. *Produkty mleczne, gluten.
|
Ryż na sypko z polewą jogurtowo-truskawkową, herbata ziołowa. *Produkty mleczne. |
Zupa ziemniaczana, gulasz wołowy, kasza jęczmienna, surówka z kapusty z marchewką, kukurydzą, koperkiem i oliwą z oliwek, kompot. *Produkty mleczne, gluten, seler.
|
Środa04.06.2025 |
Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni jasny z masłem, serkiem kanapkowym Mój Ulubiony, ogórkiem, herbata owocowa, banan. *Produkty mleczne, gluten.
|
Chleb graham z masłem, pastą z makreli wędzonej z przecierem pomidorowym, papryka, ogórek kiszony, kalarepka, herbata z cytryną. *Produkty mleczne, gluten, ryba. |
Zupa wielowarzywna, kotlet z fileta indyka smażony panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka z ananasem, kompot. *Produkty mleczne, gluten, seler, jaja. |
Czwartek05.06.2025 |
Chleb żytni jasny z masłem, wędliną drobiową, ogórkiem małosolnym, papryką, kawa zbożowa Inka, truskawki. *Produkty mleczne, gluten.
|
Bułka grahamka z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, szparagi zielone gotowane na parze, herbata ziołowa. *Gluten, produkty mleczne. |
Zupa z botwinki z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym z koperkiem, spaghetti z sosem bolońskim (mięso mielone, włoszczyzna, przecier pomidorowy), kompot. *Gluten, produkty mleczne, seler. |
Piątek06.06.2025 |
Zupa mleczna z zacierkami, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z awokado, jajka i serka śmietankowego, ser mozzarella, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata owocowa. *Produkty mleczne, gluten, sezam, jaja. |
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chałka pszenna z masłem, ciasteczko zbożowe, herbata ziołowa. *Produkty mleczne, gluten, jaja. |
Zupa-krem z zielonego groszku na wywarze warzywnym (bezmięsna) z grzankami pszennymi, ryba pieczona (filet z łososia), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot. *Produkty mleczne, seler, gluten, ryba, jaja. |
*Alergeny pokarmowe
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka, cynamon, goździki, cukier, sól.
Cały czas jest dostęp do wody do picia.
Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), warzyw.
Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.