Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

I ŚNIADANIE

(godz.8.30)

II ŚNIADANIE

(godz.11.30)

OBIAD

(godz.14.00)

 
Poniedziałek
13.01.2025

 

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb razowy wieloziarnisty z masłem, serkiem śniadaniowym Mój Ulubiony, ogórek, herbata owocowa, gruszka.

*Produkty mleczne, gluten, sezam.

 

 

Bułka pszenna z masłem, pastą z zielonego groszku i jajka, rzodkiewka, herbata z cytryną.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Zupa ziemniaczana z pulpecikami gotowanymi (drobiowymi), makaron penne z sosem pieczarkowym, brokuł gotowany na parze, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne, jaja.

 

 
Wtorek
14.01.2025

 

Bułka pabianka razowa z masłem, plastrem sera twarogowego, ogórek kiszony, herbata owocowa, banan.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Chleb pszenny z masłem, wędliną wieprzową (szynka z liściem), pomidorki koktajlowe, kakao.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami, gulasz wołowy, kasza jęczmienna na sypko, surówka z kapusty, kompot owocowy.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 

 
Środa
15.01.2025

 

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, angielka pszenna z masłem, serkiem homogenizowanym truskawkowym, herbata ziołowa z cytryną, mandarynka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Jajecznica, chleb żytni z sezamem z masłem, rzodkiewka, herbata z cytryną.

*Produkty mleczne, gluten, jaja, sezam.

 

Rosół z makaronem, pałeczki z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 

 
Czwartek
16.01.2025

 

Chleb razowy z masłem, wędliną (schab biały), papryka czerwona, skyr owocowy do picia, melon.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Bułka ciabatta pszenna z masłem, pastą z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, herbata z cytryną i imbirem.

*Produkty mleczne, gluten, jaja, ryba.

 

Zupa jarzynowa z parówkami, makaron z białym serem i cynamonem, surówka z marchewki tartej i ananasa, kompot owocowy.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 

 
Piątek
17.01.2025

 

Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem, herbata ziołowa, jabłko.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Bułka poznańska pszenna z masłem, pastą z fasoli z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym, kotlet  ryby (miruna) smażony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne, jaja, ryba.

*Alergeny pokarmowe

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka, cynamon, goździki, cukier, sól.

Cały czas jest dostęp do wody do picia.

Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), warzyw.

Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.