Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

I ŚNIADANIE

(godz.8.30)

II ŚNIADANIE

(godz.11.30)

OBIAD

(godz.14.00)

 
Poniedziałek
02.06.2025

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, angielka pszenna z masłem, wędliną (schab kruchy), ogórek, rzodkiewka, sałata, herbata ziołowa, gruszka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Chleb razowy z masłem, pastą twarogowo-jajeczną ze szczypiorkiem, papryka, pomidor, herbata owocowa, żurawina suszona.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Zupa pomidorowa z makaronem, pulpety pieczone z mięsa mielonego drobiowego, ziemniaki, fasolka szparagowa gotowana okraszona masełkiem i bułką tartą, kompot owocowy.

*Produkty mleczne, gluten, seler, jaja.

 

 
Wtorek
03.06.2025

 

Bułka pszenna z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, kakao, kalarepka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Ryż na sypko z polewą jogurtowo-truskawkową, herbata ziołowa.

*Produkty mleczne.

 

Zupa ziemniaczana, gulasz wołowy, kasza jęczmienna, surówka z kapusty z marchewką, kukurydzą, koperkiem i oliwą z oliwek, kompot.

*Produkty mleczne, gluten, seler.

 

 
Środa
04.06.2025

 

Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni jasny z masłem, serkiem kanapkowym Mój Ulubiony, ogórkiem, herbata owocowa, banan.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Chleb graham z masłem, pastą z makreli wędzonej z przecierem pomidorowym, papryka, ogórek kiszony, kalarepka, herbata z cytryną.

*Produkty mleczne, gluten, ryba.

 

Zupa wielowarzywna, kotlet z fileta indyka smażony panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka z ananasem, kompot.

*Produkty mleczne, gluten, seler, jaja.

 
Czwartek
05.06.2025

 

Chleb żytni jasny z masłem, wędliną drobiową, ogórkiem małosolnym, papryką, kawa zbożowa Inka, truskawki.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Bułka grahamka z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, szparagi zielone gotowane na parze, herbata ziołowa.

*Gluten, produkty mleczne.

 

Zupa z botwinki z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym z koperkiem, spaghetti z sosem bolońskim (mięso mielone, włoszczyzna, przecier pomidorowy), kompot.

*Gluten, produkty mleczne, seler.

 
Piątek
06.06.2025

 

Zupa mleczna z zacierkami, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z awokado, jajka i serka śmietankowego, ser mozzarella, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata owocowa.

*Produkty mleczne, gluten, sezam, jaja.

 

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chałka pszenna z masłem, ciasteczko zbożowe, herbata ziołowa.

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Zupa-krem z zielonego groszku na wywarze warzywnym (bezmięsna) z grzankami pszennymi, ryba pieczona (filet z łososia), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

*Produkty mleczne, seler, gluten, ryba, jaja.

*Alergeny pokarmowe

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka, cynamon, goździki, cukier, sól.

Cały czas jest dostęp do wody do picia.

Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), warzyw.

Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.