Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

I ŚNIADANIE

(godz.8.30)

II ŚNIADANIE

(godz.11.30)

OBIAD

(godz.14.00)

 
Poniedziałek
01.04.2024

ŚWIĘTA WIELKANOCNE

 
Wtorek
02.04.2024

 

Bułka poznańska z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, papryką, bawarka, jabłko.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Angielka z masłem, pastą kanapkową z tuńczyka i jajka ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbatka z cytryną.

*Gluten, produkty mleczne, jaja, ryba.

 

Zupa wiosenna z gotowanymi pulpecikami, naleśniki z konfiturą truskawkową, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne, jaja.

 
Środa
03.04.2024

 

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, angielka  z masłem, twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką, herbatka miętowa, chipsy z suszonego jabłka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Bułka z masłem, pastą z kiełbasy, pomidorem, ogórkiem kiszonym, herbatka z cytryną.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Zupa kalafiorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, filet z indyka smażony panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki, surówka z selera, marchewki i jabłka z natką pietruszki zaprawiona jogurtem, kompot wieloowocowy.

*Gluten, produkty mleczne, seler, jaja.

 

 
Czwartek
04.04.2024

 

Chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, wędliną (polędwica sopocka), papryką, rzodkiewką białą, kakao, mandarynka.

*Produkty mleczne, gluten.

 

Bułka kajzerka z masłem, jajkiem gotowanym, roszponką, pomidorki koktajlowe, sok owocowo-warzywny (jabłko-marchew).

*Produkty mleczne, gluten, jaja.

 

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak na wywarze mięsno-warzywnym, schab w sosie, ziemniaki, surówka z fioletowej kapusty, kompot.

*Seler, gluten, produkty mleczne.

 

 
Piątek
05.04.2024

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb z masłem, serkiem kanapkowym, ogórkiem, pomidorem, herbatka owocowa, wafel kukurydziany.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Sałatka owocowa, paluch z makiem z masłem, herbatka ziołowa.

*Produkty mleczne, gluten.

 

 

Zupa zacierkowa na wywarze warzywnym (bezmięsna), paluszki rybne z fileta pieczone, ziemniaki purre z koperkiem, surówka z buraczków pieczonych z oliwą z oliwek, kompot.

*Gluten, produkty mleczne, seler, ryba.

 

*Alergeny pokarmowe

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka słodka, cynamon, goździki, cukier waniliowy, sól niskosodowa wzbogacona potasem i magnezem. Cały czas jest dostęp do wody mineralnej lub gotowanej.

Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), świeżych warzyw.

Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.