Jadłospis
Dzień | I ŚNIADANIE (godz.8.30) | II ŚNIADANIE (godz.11.30) | OBIAD (godz.14.00) |
---|---|---|---|
Poniedziałek07.04.2025 |
Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, bułka maślana pszenna z masłem, miodem wielokwiatowym, herbata ziołowa, jabłko. *Produkty mleczne, gluten, jaja. |
Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, wędliną drobiową (szynka delikatna z kurcząt), ogórkiem kiszonym, pomidorki koktajlowe, kefir z owocami (truskawki) do picia. *Gluten, produkty mleczne, sezam. |
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, filet z indyka smażony, panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot. *Seler, gluten, produkty mleczne, jaja.
|
Wtorek08.04.2025 |
Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, herbata owocowa, banan. *Gluten, produkty mleczne. | Szwedzki stół: Angielka pszenna z masłem, twarożek Jogo ze szczypiorkiem, polędwica sopocka, ser mozzarella, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, sok owocowy do picia. *Gluten, produkty mleczne. |
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym, zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i filetem z kurczaka, kompot owocowy. *Seler, gluten, produkty mleczne.
|
Środa09.04.2025 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb pszenny z masłem, serkiem kanapkowym Twój Smak, ogórek, herbata owocowa, gruszka. *Produkty mleczne, gluten.
|
Bułka grahamka z masłem, sałatką z tuńczyka i jajka, papryka, ogórek kiszony, herbata z cytryną i imbirem. *Gluten, produkty mleczne, ryba, jaja. |
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, gulasz wołowy w sosie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot. *Seler, gluten, produkty mleczne. |
Czwartek10.04.2025 |
Chleb 3 ziarna (pszenno-żytni) z masłem, parówki wieprzowe z szynki na ciepło z odrobiną keczupu, słupki ogórka, kakao, mandarynka. *Produkty mleczne, gluten, sezam. |
Serek homogenizowany waniliowy, chałka z masłem, herbata ziołowa. *Produkty mleczne, gluten, jaja. |
Zupa zacierkowa, pulpety drobiowe (z fileta indyka) w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona gotowana, kompot owocowy. *Seler, gluten, produkty mleczne, jaja. |
Piątek11.04.2025 |
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną wieprzową (szynka z liściem), ogórkiem, herbata owocowa, gruszka. *Produkty mleczne, gluten, sezam.
|
Babeczka z budyniem i owocami, kawa zbożowa Inka na mleku. *Produkty mleczne, gluten, jaja.
|
Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym (bezmięsna), filet z łososia pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. *Gluten, produkty mleczne, ryba, seler. |
*Alergeny pokarmowe
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka, cynamon, goździki, cukier, sól.
Cały czas jest dostęp do wody do picia.
Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), warzyw.
Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.