Jadłospis
Dzień | I ŚNIADANIE (godz.8.30) | II ŚNIADANIE (godz.11.30) | OBIAD (godz.14.00) |
---|---|---|---|
Poniedziałek01.04.2024 | ŚWIĘTA WIELKANOCNE | ||
Wtorek02.04.2024 |
Bułka poznańska z masłem, serem żółtym, sałatą, ogórkiem, papryką, bawarka, jabłko. *Produkty mleczne, gluten.
|
Angielka z masłem, pastą kanapkową z tuńczyka i jajka ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbatka z cytryną. *Gluten, produkty mleczne, jaja, ryba. |
Zupa wiosenna z gotowanymi pulpecikami, naleśniki z konfiturą truskawkową, kompot. *Seler, gluten, produkty mleczne, jaja. |
Środa03.04.2024 |
Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, angielka z masłem, twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką, herbatka miętowa, chipsy z suszonego jabłka. *Produkty mleczne, gluten. |
Bułka z masłem, pastą z kiełbasy, pomidorem, ogórkiem kiszonym, herbatka z cytryną. *Produkty mleczne, gluten. |
Zupa kalafiorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, filet z indyka smażony panierowany w jajku i bułce tartej, ziemniaki, surówka z selera, marchewki i jabłka z natką pietruszki zaprawiona jogurtem, kompot wieloowocowy. *Gluten, produkty mleczne, seler, jaja.
|
Czwartek04.04.2024 |
Chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, wędliną (polędwica sopocka), papryką, rzodkiewką białą, kakao, mandarynka. *Produkty mleczne, gluten. |
Bułka kajzerka z masłem, jajkiem gotowanym, roszponką, pomidorki koktajlowe, sok owocowo-warzywny (jabłko-marchew). *Produkty mleczne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa z kaszą pęczak na wywarze mięsno-warzywnym, schab w sosie, ziemniaki, surówka z fioletowej kapusty, kompot. *Seler, gluten, produkty mleczne.
|
Piątek05.04.2024 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb z masłem, serkiem kanapkowym, ogórkiem, pomidorem, herbatka owocowa, wafel kukurydziany. *Produkty mleczne, gluten.
|
Sałatka owocowa, paluch z makiem z masłem, herbatka ziołowa. *Produkty mleczne, gluten.
|
Zupa zacierkowa na wywarze warzywnym (bezmięsna), paluszki rybne z fileta pieczone, ziemniaki purre z koperkiem, surówka z buraczków pieczonych z oliwą z oliwek, kompot. *Gluten, produkty mleczne, seler, ryba.
|
*Alergeny pokarmowe
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, lubczyk, kurkuma, rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, kminek, kardamon, kolendra, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka słodka, cynamon, goździki, cukier waniliowy, sól niskosodowa wzbogacona potasem i magnezem. Cały czas jest dostęp do wody mineralnej lub gotowanej.
Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, wołowina, indyk), świeżych warzyw.
Zastrzegamy możliwość zmian w jadłospisie.